Orientering kräver inte bara kunskaper i att navigera och läsa en karta på rätt sätt utan minst lika viktigt är det att snabbt kunna ta sig fram över stockar och stenar. För att få snabba fötter i skogen gäller det att ha en bra löpteknik som passar för löpning i terräng.


Snabba fötter och bra balans

Löpning på ojämnt underlag ställer större krav på styrka och balans än löpning på en slät asfaltsväg. Att träna upp styrkan med olika övningar lägger en god grund för en bra orienteringsteknik. Genom att ordna ett eget hemmagym med till exempel gummiband, träningsmatta och en crosstrainer kan du enkelt få till denna typ av träning utan att du behöver lägga tid på att åka till ett gym. Hos Buildor hittar du både träningsutrustning och även byggmaterial för att måla och fixa till en snygg träningsyta i ditt eget hem.

Det finns flera enkla löptekniktips som gör dig till en bättre löpare. Tänk på att slappna av i kroppen och lyfta blicken så att du ser terrängen framför dig. Spring med snabba och korta steg för att enklare kunna parera ojämnheter i underlaget. I branta utförsbackar gäller det att våga springa på och om du känner dig osäker kan du sjunka ner lite grann, som om du skulle sätta dig på en stol, samtidigt som du håller ut armarna åt sidorna för ännu bättre balans.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *