Orientering är en mycket rolig och påfrestande sport som kräver både mental och fysisk styrka. För att bli riktigt bra krävs det regelbunden och varierad träning året runt. Orientering är som roligast när du har bra kondition och en stark kropp. Dels behöver du kunna springa snabbt, men du behöver även styrka för att ta ta dig igenom okänd terräng. Med några få träningsredskap i hemmet kan du bygga upp grundstyrkan såväl som konditionen. Här kan du läsa mer om den bästa träningsutrustningen för orientering.

Konditionsutrustning

Konditionsträningen är ytterst viktig för att du ska bli en bra orienterare. Under sommarhalvåret är det många som gillar att löpträna utomhus, men under vintern föredrar de flesta att träna inomhus. Hos Gorilla Sports hittar du ett stort utbud av konditionsutrustning, bland annat löpband, crosstrainers och motionscyklar. Samtliga ger förbättrad syreupptagningsförmåga vilket i sin tur förbättrar din orienteringsförmåga. Dessutom är fraktkostnaden inkluderad i priset vilket innebär att Gorilla Sports levererar konditionsutrustningen direkt hem till dörren. Konditionsträningen är bra även för den mentala träningen. Att läsa kartor och ta ut kompassriktningar under träning och tävling kräver stor mental styrka. Det är bevisat att fysisk aktivitet som löpning och annan konditionsträning gör hjärnan piggare och minskar stressnivåerna. Detta är minst lika viktigt om vill förbättra din orienteringsförmåga.

Styrkeutrustning

Utöver kondition och mental träning krävs även en stark kropp för att du ska bli bra på orientering. När du orienterar i skog och på okänd terräng springer du sällan på plant underlag. Starka muskler och leder ger ökad stabiliteten vilket minskar skaderisken. Det finns många olika styrkeutrustningar som passar för hemmaträningen. En träningsbänk, fria vikter och kettlebells är en bra grundutrustning för hemmagymmet. Hos Gorilla Sports hittar du även ett stort utbud av styrkeutrustning som kan hjälpa dig att bygga upp dina orienteringsmuskler.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *