Tillhör du dem som älskar orientering? Varför inte ta ditt intresse till nästa nivå och åka på en orienteringsresa? Det finns flera företag som anordnar orienteringsresor i Europa och resten av världen. Om du är riktigt ambitiös kan du sätta ihop din egen resa. Ett alternativ är till exempel att orientera i Beneluxländerna och Frankrike som bjuder på härliga omgivningar och varierande natur. Då kan du som ett exempel flyga till Amsterdam och börja din orientering i Holland. Sedan kan du ta dig vidare till Belgien och Luxemburg för att sedan avsluta i Frankrike. För dig som inte vill resa på egen hand kan vi nämna att flera resebolag har börjat planera för 2021 även med den rådande coronapandemin.

Övernatta i skogen för den ultimata friluftsupplevelsen

Det går förstås att bo på olika hotell om du gör en orienteringsresa men du kan även campa om du vill ha en riktigt härlig friluftsupplevelse. Det gäller dock att du förbereder dig på bästa möjliga sätt. Om du tar med dig eget tält måste du kolla upp var du kan campa och inte. Det är inte alla länder som har allemansrätt eller motsvarande som vi är vana vid i Sverige. Det säkraste är förstås att ta in på en camping men det är kanske inte den upplevelse du är ute efter. För det andra måste du se till att du sover gott för att orka med orienteringen. Satsa på ett riktigt bra liggunderlag i rätt storlek. Utvecklingen för liggunderlag har gått framåt och det finns betydligt fler alternativ än de hårda och billiga varianterna. Du kan till exempel köpa ett uppblåsbart med extra komfort. Dessa brukar komma i flera olika storlekar så du kan välja det som passar dig bäst. Det ska även vara enkelt att bära runt på eftersom det ska följa med på orienteringen.

Veteran-VM i Ungern 2021

Är du en van orienterare som vill ha en riktig utmaning? Då kanske veteran-VM i Ungern är något för dig. Det skulle egentligen ha hållits i Japan men på grund av coronapandemin är det framflyttat till 2022. Istället är det Ungern som står för värdskapet om ingenting ändras. Preliminärt datum för tävlingen är 7 augusti då den första kvalificeringen för sprint går av stapeln i ett område som heter Budaörs. Om du lyckas ta dig vidare är det ytterligare en tävlingsdag den 8 augusti. Det kommer även att hållas tävlingar i medeldistans och långdistans. Det brukar locka tävlande från hela världen och det är även en stor grupp som åker från Sverige så du har chansen att träffa andra orienterare. Du får även möjligheten att se och upptäcka delar av Ungern på dina vilodagar. Ungern är ett naturskönt land med allt från storstäder till sköna badorter. Du bör absolut ta en sväng förbi huvudstaden Budapest om du har möjlighet. Om du reser med ett bolag brukar de stå för boende på hotell och även middagar. Det ingår alltså i priset.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *