Orientering i skogen är inte bara roligt och nyttigt för sinnet. Skog och gröna växter är grundläggande för långsiktig hälsa och ekosystemets hållbarhet. Faktum är att livet inte skulle vara möjligt utan gröna växter eftersom de absorberar koldioxid och genererar livsnödvändigt syre. Att orientera och springa i skogen har därför positiva effekter utöver de fysiska och mentala – det är en filosofi. I linje med denna filosofi är det inte förvånande att webbutiker som värnar om miljön växer i popularitet. Läs om Wexthuset på https://www.wexthuset.com/ om deras filosofi att hitta miljövänliga lösningar. Det är med denna utgångspunkt som de väljer ut sitt sortiment av produkter för odling, trädgård och växthus.

Den goda nyheten är att det kvittar om du är nybörjare eller en erfaren trädgårdsmästare eftersom Wexthusets produkter passar båda grupper. I själva verket testar och använder de själva många av produkterna som säljs. På så vis kan du tryggt handla och börja göra din tillvaro i hemmet mer ekologisk och grön! Passa på att bli medlem då du får 10 procent rabatt på första köpet och därefter bonus på varje köp du gör.

Topp 4 fördelar du inte får missa

En av de främsta fördelarna med orientering är att du kan göra det överallt. Du behöver inget gymkort, hantlar eller träningsmaskiner för att komma igång. Det enda du behöver är ett par skor som du kan springa med i skogen.

Om du ännu inte blivit inspirerad av orientering i skogen måste du beakta följande fördelar:

  • Förbättrar ditt humör och självkänsla.
  • Minskar din stress och ångest.
  • Förbättrar din koncentration.
  • Gör att kroppen bildar mer D-vitamin.

Ovanstående fördelar är stödda av vetenskapen och vad som är bra är att det räcker med endast några minuters aktivitet. Närmare bestämt räcker endast fem minuters aktivitet i alla typer gröna utrymmen för att få dessa fördelar. Speciellt på sommaren är det bra att komma igång för att få D-vitamin som så många har brist på.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *