Att få ihop livspusslet är inte lätt alla gånger. Man ska hinna träna, träffa vänner, umgås med familjen, handla, laga mat och jobba. När ska man egentligen ha tid över till att orientera bara för att man tycker att det är roligt? I det här inlägget kommer det några tips som förhoppningsvis gör det enklare att hitta tiden och orken.

Anlita andra till att göra jobbet

Istället för att man ska göra allting själv så kan det vara klokt att börja outsourca saker i ens liv som man inte tycker är så roligt eller som kan vara tidskrävande och svåra. Till exempel kan man anlita experter som en flyttfirma östersund när det är dags för flytt, istället för att man själv ska göra ett svårt och i vissa fall tungt arbete. Har man hund så kan man se vad det finns för alternativ när det kommer till att låta någon annan ta hand om långpromenader då och då. Sedan finns det kanske de som verkligen inte tycker om att städa hemma och då kanske det är en städerska man ska anlita. Tänk själv att gå ut och träna orientering och när du kommer hem så är hemmet skinande rent. Härligt va?

Säg nej till sociala event

En del har problem med att säga nej till fester, kalas, fika, brunch, lunch, allting som har med sociala sammankomster att göra. Det kallas av vissa för FOMO, fear of missing out, och skulle kunna översättas till svenska som att man är rädd för att missa saker. Det kan dock vara så att man mår bättre i det långa loppet om man faktiskt säger nej och lägger tid på sig själv och gör något som man gillar istället. Det är självklart inte alla gånger som man mår bättre av att säga nej, det kan ju gå till överdrift också så att man missar alla sociala tillställningar, och det är inte bra heller. Men om man känner att man vill lägga mer till åt orientering så kanske man ska sluta boka upp sig på söndagar och helt enkelt ägna hela den dagen åt att träna orientering.

Stäng av teven

En del kanske klagar på att de inte har tid men när de kommer hem från jobbet så är det första de gör att slänga sig på soffan framför teven. Istället för att fasta i den fällan så kan man sätta upp ett schema även för hur och när man får kolla på tv. Kanske ska det vara en regel att tv kollar man endast på när träning och orientering är klart. På så vis tvingar man sig själv ut, och de flesta vet att man alltid får mer energi av att orientera.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *