Många vet inte att det går att tävla i orientering. Det finns faktiskt tävlingar inom sporten spridda över hela landet och även utomlands. Men hur går en orienteringstävling till och vad bör man packa?

Hur går tävlingen till?

Man måste först och främst anmäla sig till tävlingen. Orienteringstävlingar kan ha olika svårighetsgrad och det kan vara bra att studera kartan lite extra noga. När man anmält sig och blivit antagen till en tävling kan det vara bra att kontakta klubben eller Lantmäteriet för att få en karta över området där tävlingen ska vara. Kontrollerna får man ofta inte veta på förhand men man får i alla fall en chans att se hur terrängen ser ut där man ska springa.</p>

Vad bör man packa?

Inför en orienteringstävling är det viktigt att man ser till att packa med sig det man behöver. Man måste bland annat ha med sig sina skor och sina tävlingskläder. Om tävlingen ska vara under flera dagar måste man ha med sig flera uppsättningar kläder och dessutom måste man se till att man har minst två par skor med sig ifall det första paret blir blöta.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *