Orientering är faktiskt en sport som kan utövas året runt oavsett om det är vinter, sommar, vår eller höst. Man kan orientera även när det ligger snö på marken och när det är riktigt kallt ute. Men vilka kläder bör man använda då?

Mössa och vantar

Under vintern är det extra viktigt att hålla huvudet varmt när man springer i skogen. En mössa eller i alla fall ett pannband är nödvändigt för att man inte ska frysa om öronen när det är kallt. Ibland kan man också behöva en halsduk för att inte frysa om halsen, kinderna och näsan. Det är dock viktigt att den inte är för lång så att man riskerar att fastna i något när man springer.

Det är också viktigt att man har ett par vantar på sig när man orienterar på vintern. Det är lättare än man tror att förfrysa sig och det sker ofta när man befinner sig en bra bit hemifrån eller från klubblokalen. Om man inte har fickor eller liknande kan det vara svårt att värma upp händerna igen. Om man tycker att det är lite otrevligt eller svårt att springa med vantar kan man välja ett par tunna fingervantar och hänga ett par tjockare vantar om halsen i reserv.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *