När man är ute och orienterar är det viktigt att man syns ordentligt. Oavsett om man springer i skogen eller på större vägar är det bra att bära reflexer. Det är bra att ha reflexvästar, reflexband eller fritt hängande reflexer och man bör sedan se till att de inte slits ut. Om en reflex inte längre syns lika starkt är det dags att byta ut den mot en ny.

Andra sätt att synas

Varje år delas det ut små ficklampor och annat av bland annat Bilkåren och andra frivilligorganisationer. Det har också dykt upp mössor med små lampor i som man inte behöver tänka på att hålla i. Det kan också vara klokt att använda sig av cykellampor eller liknande som fästs på kläderna. Om man springer där det är mörkt och det är skog eller liknande kan lamporna också hjälpa till med att lysa upp vägen så att man slipper snubbla och göra sig illa.

Synas på dagen

Det är också viktigt att synas på dagen. Det kan till exempel vara jägare ut på jakt och om en mörkklädd person kommer springande är det inte helt lätt att se om det är ett djur eller inte. Även då är reflexer viktiga.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *