När man ska orientera är det viktigt att man ser till att ha rätt skor på sig. Det fungerar till exempel inte att springa omkring i skogen i sandaler eller högklackade skor. Kraftiga kängor är inte heller ett speciellt bra val. De väger för mycket och man kommer snabbt att bli trött i benen. Men vilka skor bör man egentligen använda?

Gymnastikskor

När man orienterar är det faktiskt bäst att använda sig av ett par helt vanliga gymnastikskor. Det får gärna vara ett par som är anpassade för utomhusbruk. Om man ska träna mycket kan det vara värt att lägga lite mer pengar på att köpa bra skor. Om man bara vill prova på lite duger de vanliga gymnastikskorna som man har till vardags. Det är dock bra att se till att man har bra spår i sulorna på skorna. Utan det kan man lätt halka i lera, på löv eller på olika grenar som ligger på vägen.

Skor för kyliga dagar

Om man orienterar på vintern kan det bli lite kallt om fötterna. Det är dock inte speciellt enkelt att orientera i stövlar eller liknande utan vanliga gymnastikskor med ett par extra sockor brukar fungera bra.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *