Ibland kan man tycka att det är lite läskigt att ge sig ut i skogen. Man kan ogilla att vara ensam i okänd terräng och ibland litar man inte på sin förmåga att kunna ta sig fram i naturen. Det inte alla vet är att man faktiskt inte behöver ta sig så långt för att kunna orientera. I många städer arrangeras så kallad stadsorientering. Då sitter kontroller uppsatta på olika ställen mitt inne i städerna och således behöver man inte vara orolig för att springa vilse utan att kunna finna någon att fråga om vägen. Det kan också vara så att man är rädd för att drabbas av någon form av sjukdom i skogen. Om man blir sjuk i stan kommer det i alla fall att märkas lite snabbare än om man är ensam mitt ute i ingenstans.>

Slipp fästingbett och andra insekter

Många kan tycka att det är lite otrevligt att befinna sig i skogen eftersom det finns en hel del olika insekter där. Om man är allergisk mot myggor och liknande kan det vara olämpligt att springa i skogen då de ofta lockas till svett.

Orientera med bil

Om man har något funktionshinder kan det vara svårt att springa runt och orientera oavsett om det är i skogen eller om det är i stan. Då kan det vara en idé att orientera med bil. Det krävs att man är några stycken. Ett par personer ger sig iväg i sina bilar och ställer sig på olika platser. Resterande personer ska sedan genom olika ledtrådar hitta de andra. Det gäller dock att följa alla eventuella regler och lagar som gäller.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *