Även om orientering inte kostar särskilt mycket att utöva är det många som inte kan orientera för att de helt enkelt inte har råd med det. Det är särskilt vanligt bland pensionärer att det är svårt att få pengar över till att exempelvis köpa en kompass eller ett par bra skor när de gamla börjar att bli slitna. Känner du igen dig i det kan det här inlägget vara av intresse. Här nedan får du som är pensionär tips på hur du kan få pengar över för att orientera.

Utnyttja pensionärsrabatter

Många företag är duktiga på att tänka på de som är äldre och har lägre inkomst. Därför erbjuder många företag särskilda rabatter för pensionärer. Du kan spara en bra summa pengar på att utnyttja de rabatter som finns. Har du riktig tur kan du hitta det du är i behov av för orientering. Du hittar pensionärsrabatter online där allt finns samlat på en och samma hemsida. Det finns allt från billiga telefonabonnemang till rabatter i olika klädbutiker.

Spara pengar

Om du inte har koll på din ekonomi kan det vara bra om du ser över den. När du kollar ditt bankkonto kan du se vart pengarna går. Många brukar äta på restaurang eller gå på café. Om du behöver spara pengar kan du skippa restaurangbesöket eller att köpa kaffe på ett café och spara pengar på så sätt. De pengar du sparar in kan du avsätta för att exempelvis betala in medlemsavgiften för orienteringsklubben.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *