3+3

Orientering i fjällmiljö för alla

Uppdateringar om årets tävling

Än är det långt kvar till nästa års tävling. Vi tycker ändå att det känns bra att redan nu informera alla som är sugna på att vara med, om viktiga saker. Särskilt gäller en del av dessa punkter dig som är lite nyare inom orienteringen. Däremot finns det också viktig information till den som tävlar i de högre klasserna.

 

Nya rutter

Det har huggits en del skog i Sälen under hösten. Som tur är för oss, så har det skapat möjligheter för helt nya rutter. Självklart är den nya rutten lite hemlig, men vi kan avslöja några saker. Den kommer till exempel att vara både brant och spännande, och öppen endast för klasserna D21 och uppåt. Förhoppningsvis kommer denna nya rutt göra det ännu roligare för återvändande orienteringsveteraner att springa i sommar.

Den nya, svåra, banan har alltså öppnats upp för de mer avancerade löparna. Vi har dock också sett till att få med en ny rutt för de allra nyaste. Den är öppen för alla klasser, och kommer vara relativt lättsprungen, samtidigt som den är otroligt vacker.

 

Se upp för de fallna träden i skogen

Det har varit lite blåsigt i Sälen, på sistone, och riskerar att fortsätta vara det under både hösten och våren. Tyvärr verkar det redan ha inneburit att en hel del mindre träd har fallit omkull. Under både för- och eftermiddagspassen i sommar, är det därför extra viktigt att ni lyfter blicken ordentligt. På så sätt kan ni se till att inte snubbla.

Vi har, med hjälp av en av stugområdets fina vaktmästare, försökt flytta undan så många träd som möjligt. Till stor del rör det sig därför om mindre träd, och en och annan enbuske. I många fall ligger de undandragna från stigen. Risken finns ändå fortfarande att någon del av stammen korsar er orienteringsväg.

Denna varning gäller självklart alla, men särskilt viktigt är det ändå för nybörjare att höja blicken ordentligt.

 

Nya pannlampor

Förra året råkade några tappra orienterare ut för att batterierna tog slut i deras pannlampor under eftermiddagspassen. För att det inte ska hända igen har vi sett till att köpa in nya lampor. De har en liten pump i bak, som kan ladda batteriet i nödfall. Använd dock inte pumpen medan ni springer, utan endast om den behövs. Lampan har, självklart, vanliga batterier också.

Vi kommer att dela ut en pannlampa till alla som deltar i 3plus3. Däremot kommer vi också vilja samla ihop dem efteråt. Genom att göra det kan vi nämligen se till att även nästa generation träningsintresserade får chansen att delta på ett säkert sätt.

Efter tävlingen så kör vi som vanligt en tillställning efteråt med mat, dryck och nya casinon med free spins för alla som är intresserade av hasardspel. Ta gärna med eget och bjud på!

Updated: — 8:30 am

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3+3 © 2015 Frontier Theme