3+3

Orientering i fjällmiljö för alla

Intervju med förbundskapten Håkan Larsson

Orienteringslandslaget tillbringade början av 2017 med att åka på träningsläger till Fuerteventura. Vi ringde upp förbundskapten Håkan Larsson och pratade lite om hur lägret gått.

Håkan Larsson berättar att det en vecka långa lägret äntligen kunde bli av tack vare att de fått pengar från RF för utvecklingsprojektet som de just dragit igång. Projektet rör områden som idrottspsykologi, orienteringsteknik och fotstabilitetsprojekt och syftar till att utveckla löparnas teknik. På sikt hoppas man att det ska ge fler medaljer i VM och andra större tävlingar.

Resan gick till kanarieön Fuerteventura och Playitas, där landslaget, tillsammans med ett gäng lovande juniorer tillsammans kunde träna i en optimal temperatur. I området runt hotellet fanns allt på gångavstånd. Löparbana, simbassäng, cykling, gym och backar att springa i gav landslaget en riktigt bra träningsvecka.

Enligt Håkan Larsson så symboliserar lägret på Fuerteventura ett avstamp i orienteringsåret 2017. Ett år som kommer fyllas med många viktiga orienteringshändelser, så som VM i Estland och JVM i Finland.

Håkan talar också om vikten av att dela erfarenheter och få möjligheter till diskussion kring hur man kan utveckla och förbättra sporten. Och inte minst hur man ska locka ännu fler att börja orientera. En av de saker som han själv, som förbundskapten, fick ut mest av var just alla givande samtal med löpare och ledare. Och så fick han ju förstås själv också chansen att komma ut på en och annan välbehövlig träningsrunda i det karga landskapet på kanarieön.

Updated: — 9:01 am

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3+3 © 2015 Frontier Theme