3+3

Orientering i fjällmiljö för alla

Ännu en seger till Eva Jurenikova och nära en skräll för junioren Fredrik Edén

Under dagens tuffa långdistansorienterings tävling under 3+3 i Sälen visade Tjeckiska landslags- och VM-löparen Eva Jurenikova att hon behärskade svårigheterna bäst i de luriga sluttningarna i Sälen. Segermarginalen till tvåan Sofia Holmgård blev hela 8 minuter och 23 sekunder.

Långdistanstävlingen avgjordes i stundtals kraftig dimma vilket gjorde det riktigt svårorienterat och extra utmanande i Sälenfjällen ovanför liftarna vid Gustafsbacken i Lindvallen.

I damklassen tog Eva Jurenikova, Domnarvets GoIF seger nummer två på lika många dagar efter en taktisk fulländat lopp.

– Jag visste att det var svårt på sluttningarna och det gällde verkligen att förenkla kontrolltagningarna. Idag gjorde jag som jag hade tänkt, säger en nöjd Eva.

I herrklassen var det nära att bli en rejäl skräll då den tidigt startande Junior VM-löparen Fredrik Edén från OK Kåre var nära att slå alla övriga konkurrenter i seniorklassen efter ett bra tekniskt genomfört lopp. Direkt efter målgång:

– Jag undrar verkligen om detta kommer att räcka, inte för att jag orienterat dåligt utan jag upplevde benen som väldigt tunga, säger Fredrik.

Det var nära en rejälskräll Fredrik var endast 48 sekunder efter segraren Erik Pettersson, OK Denseln på den 14 kilometer långa banan.

För dalajuniorlöparna så vann Fredrik Mattsson OK Kåre H20E, I D18E kom Frida Lövgren IFK Mora OK 4:a. I övrigt var framgångarna skrala för dalajuniorlöparna.

I Bianchi Tour för HD14 och HD16 deltävling 2 var det många som kom i mål med trötta ben. I det starka och stora startfältet i parentes med USM och O-Ringen blev det dock rättmätiga segrar. Segrar på andra etappen var i D14 Synne Strand, Lierbygda O-lag, för övrigt andra dagen i rad, H14 Jesper Svensk, Stora Tuna OK, D 16 Andrea Svensson Finspångs SOK samt i H16 Ville Johansson, OK Kolmården.

Bästa dala löpare på långdistansen var i D14 Carolina Olsson Älvdalens IF OK 15:e, i D16 Kajsa Mattsson, OK Kåre på 8:e plats, H16 Oskar Sandberg, Säterbygdens OK på plats 9:a. Imorgon dagens jaktstart gör löparna upp vem som erövrar förstapriset en helt ny mountainbike från Bianchi i respektive klass. Först i mål kan cykla hem på en helt ny cykel.

Andra dagens tävling lockade 1472 stycken deltagare. I morgon avslutas 3+3 med medeldistansen vid Gustavsbackens topp, Lindvallen på samma arena som lördagens långdistans.

Updated: — 10:16 am

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3+3 © 2015 Frontier Theme